gototopgototop

naslovna

На 22.05.2018 година во Домот на култура „Наум Наумовски- Борче“ во Крушево се отвори изложбата „Ана Франк - историја за денес“.

Таа е во организација на Младинскиот образовен форум ( МОФ ) од Скопје и СОУ„ Наум Наумовски- Борче“ од Крушево. Главен иницијатор за поставување на изложбата во Крушево е професорката Стевка Велеска, која во соработка со претставникот на МОФ Димитар Низамовски ги обучија учениците од гимназиската струка да бидат водичи низ поставените панели. Во драматизацијата и музиката се приклучија професорите Билјана Проеска и Пеце Христоски.

Кратки излагања за значењето на изложбата имаа и директорката на Домот за култура Мирјана Проеска, претставникот на Општина Крушево Сотир Габелоски како и ВД директорката на СОУ „Наум Наумовски- Борче“ Снежана Миленковска.

Оваа изложба ја посетиле 18000 граѓани во 18 градови низ Македонија, а ќе биде отворена до 10 јуни.

https://www.publikum.mk/patuvachkata-izlozhba-ana-frank-istorija-za-denes-stigna-i-vo-krushevo/


НАЈНОВИ ОБЈАВИ:
ПОСТАРИ ОБЈАВИ:

banersoknigi

Точно време

Огласна табла

krusevo

Пребарување

РАСПОРЕД НА НАСТАВА


logoMON

АНКЕТА

Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот
 

Моментални Посетители

Има 48 гости присутни