gototopgototop

 

naslovna

Во ловечкиот дом „ Вртешка“ на планината Плачковица крај Штип на 18.05.2018 година се одржа меѓународниот гастрономски и ресторански натпревар „Cook and serve 2018 “.

Нашето училиште се натпреваруваше со средните стручни училишта од Р.Македонија и Р.Бугарија и постигна солидни резултати. Во категоријата „Послужување и презентација на вино“ ученикот Ратко Прешоски под менторство на професорката Станка Новеска освои прво место.

Во категоријата „ Национално јадење на модерен начин“ тимски се натпреваруваа учениците: Дино Белакапоски, Михаил Ташкоски и Дарко Костоски со своите ментори, професорите Дано Кремчески, Оливера Карева Скола и Љупчо Крстески и освоија трето место. Во училишната екипа исто така несебично се залагаа и Денис Маркоски и Никола Бозоски. Големи честитки за успехот на нашите ученици, кој го прославија заедно со познатото ТВ лице Андријана Алачки .Таа беше гостинка на овој настан, но и сними свој прилог со најуспешните.


НАЈНОВИ ОБЈАВИ:
ПОСТАРИ ОБЈАВИ:

banersoknigi

Точно време

Огласна табла

krusevo

Пребарување

РАСПОРЕД НА НАСТАВА


logoMON

АНКЕТА

Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот
 

Моментални Посетители

Има 46 гости присутни