gototopgototop

patronat1

Оваа година свечено го одбележавме патрониот празник на нашеѕо училиште. Од 1961 год, кога и започна да работи училиштето, па се до денес, го славиме секој кој својата перспектива ја видел тука, како наш ученик, гимназијалец, златар, брусач на драго камење, келнер, готвач, хотелско туристички техничар, а од овој септември и угостителски техничар.

Постоиме да  обезбедиме квалитетно образование, да  продуцираме квалитетен, креативен и иновативен кадар, кој со своите вештини, способности и компетенции ќе придонесе за развојот на нашата држава. 

На прославата беа присутни градоначалникот на општина Крушево, г-динот Ѓорѓи Дамчески, претседателот на Совет на Општина Крушево, претставниците на останатите институции на градот,  претставниците на УО, претставниците на Советот на родители, претставниците на бизнис заедницата, колеги пензионери, поканети гости.

По повод патриниот празник беа организирани меѓукласни натпревари во футсал, крос натпревар, како и литературен конкурс на кој зедоа учество деветто одделенците од основните училишта од нашата и соседните општини како и ученици од нашето училиште. На победниците на спортските натпревари им беа доделени медали за освоено прво, второ и трето место, а на наградените од литературниот конкурс им беа доделени книги.

patronat2

patronat3

patronat4

patronat5

patronat6

patronat7

patronat8

patronat9

patronat10

patronat11

patronat12

patronat13

patronat14

patronat15

patronat16

banersoknigi

Точно време

Огласна табла

krusevo

Пребарување

РАСПОРЕД НА НАСТАВА


logoMON

АНКЕТА

Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот
 

Моментални Посетители

Има 17 гости присутни