Апсорбирај знаење, инспирирај генерации!

Веќе трета година по ред СОУ „Наум Наумовски - Борче“ организира одбележување на меѓународниот ден без автомобили. Акцијата се одвива во рамките на eвропската недела на мобилност. ЕКО тимот при СОУ „Наум Наумовски - Борче“, во соработка со ЕКО тимот на ООУ „Никола Карев“, како и со подрачната единица на МВР, изведе марш од влезот на градот до езерото.

Целта на акцијата е да се разбуди свеста кај популацијата за поголема контрола во користењето на превозни средства, кои се главен производител на CO2 – уништувачот на озонската обвивка. Заради поголема масовност во акцијата, беа испечатени рекламни материјали.

Галерија - Ден без автомобили 22.09.2014

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by joomla.it

Линкови

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates